Wenczl József Emlékest és Bál

2021. november 6-án 18:00 órai kezdettel rendezte meg Táncegyüttesünk a Művészetek Házában a Wenczl József Emlékestet és bált.

Azt est megnyitása után Fogarasy Attila olvasta fel a „Látjátok feleim” című versét, melyet Wenczl József emlékére írt 2017-ben. A verses megemlékezés után a műsort gyerekcsoportunk nyitotta meg táncaival, majd az ifjúsági és felnőtt csoportunk előadásaiban Wenczl József koreográfiáit láthatta a közönség. Az est lezárásaként ifjúsági és felnőtt csoportunk közösen táncolta el a Bis bald auf Wiedersehen koreográfiát. Az emlékműsoron idén is teltházas közönség előtt táncolhattuk el a számunkra is oly kedves koreográfiákat, méltón emlékezve koreográfusunkra. Amikor felgyúltak a fények, felcsendültek az ismerős dallamok, kopogtak a csizmák és pörögtek a szoknyák, akkor megtörtént a „varázslat”. A varázslat, melyet Józsi bácsi álmodott meg és melyet mi álmodunk tovább.
Az idei műsorban mutathatta be felnőtt csoportunk először a közönségnek az új népviseletét. A másfél órás emlékműsor után 20:00 órakor kezdetét vette a hajnalig tartó, jó hangulatú svábbál.
Szeretnék a jövőben is ezt a hagyományt folytatni és a rendezvényt minden évben megtartani.

A rendezvényt nem valósulhatott volna meg Magyarország Kormányának támogatása nélkül.

Köszönjük a támogatást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük