Identitáserősítő napok Ifjúsági csoportunk részére

Identitáserősítő napok a Bakonyban

PNNTEAz idei évben is a már jól megszokott és sokak által kedvelt városlődi Iglauer Parkban töltöttünk négy napot.

Tánctanulás szempontjából igen hasznosnak bizonyult, hiszen több, rég nem táncolt koreográfiát is elő tudtunk venni és feleleveníteni róla emlékeinket. Voltak köztük igen nehezek is, amelyek több időt igényelnek és táncpróbák hosszú sorát kellett volna rászánni, azonban az itt eltöltött bőséges idő alatt könnyedén tudtuk őket gyakorolni.

Az első nap, amikor megérkeztünk rögtön egy próbával indítottunk a már megszokott színpadon. A közös programok és vacsora készítések közelebb hozták a táncosokat egymáshoz. Különösen nagy élmény volt az ajkai Kristályfürdőben eltöltött nap, ahol ki tudtuk pihenni a hosszú próbák fáradalmait.

Ellátogattunk a helyi Tájházba is, ahol megismerkedhettünk Városlőd történetével és a helyi építészettel. A gondosan berendezett sváb paraszti házban betekintést nyerhetünk milyen is volt régen Városlődön az élet. Különböző szakmákhoz kötődő szerszámok is megtalálhatóak voltak, melyek nagyon érdekesek voltak számunkra. A Bakony szívében nagy hagyománya volt a fakivágásnak és megmunkálásnak, illetve az üvegfújás, üvegcsiszolás szakmájának is. Ezekből több díszes tárgyat is megtekinthettünk ott helyben.

A helyi tánccsoporttal, a Pergő Rozmaringgal is szorosabbra fűztük a kapcsolatot, bemutattuk néhány koreográfiát, majd közösen táncoltunk, illetve bonyolultabb lépéseket tanítottunk egymásnak táncház keretein belül, ahol a zenét, városlődi harmonikás barátunk szolgáltatta. Ezek után sokat beszélgettünk velük és megismerve őket elmondhatjuk, hogy újabb barátokra tettünk szert Városlődön.

Ez a négy felejthetetlen nap nem valósulhatott volna meg Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., és a szülők támogatása nélkül. Köszönjük a támogatást!

Szöveg: Tar Péter