Gyerek tánctábor 2020

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is július 20-24. között került megrendezésre a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Táncegyüttes KHE szervezésében a gyerek tánccsoport nyári tábora.

A tábort Acélosné Ercsi Erika, Katona Magdolna és Acélos Zsófia szervezte és tartotta, melyen a 45 tagú tánccsoportból 34 gyerek vett részt.

 

Idén is rengeteg színes programmal készültünk a gyerekeknek, hogy a tánctanulás mellett tartalmasan és közös élményekkel gazdagodva töltsük el ezt a hetet. Célunk az volt, hogy játékos keretek között megszerettessük a pici gyerekekkel a sváb kultúrát, zenét és táncot, így utánpótlást nyújtva az ifjúsági-, és majdan a felnőtt tánccsoport részére. A felnőtt tánccsoport tagjaként mindhárman úgy érezzük ez a kötelességünk, melyet szívvel és lélekkel csinálunk, mert Vörösváriak vagyunk és mindhárman kisgyermekként kezdtünk táncolni. Nem csak a hovatartozást, a hagyományőrzést akarjuk erősíteni a gyerekekben, hanem a csapatszellemet és az összetartozást is. Sajnos az időjárás nem mindig volt kegyes hozzánk, de az eső sem szegte kedvünket, és természetesen mindig volt “B” programváltozatunk is. Igyekeztünk úgy kiválasztani a programokat, hogy a gyerekekkel kényelmesen sétálva is el tudjunk jutni bármely helyszínre.

Reggelente a gyülekező közben mindig jutott idő egyéni játékra, színezésre, rajzolásra és társasjátékokra is.  A gyerekek részére az egész nap folyamán biztosítottuk a folyadékot, és délelőttönként gyümölcsöt is kaptak.

A Gilde étterem családias szeretettel, minden nap kétfogásos meleg ebéddel várt bennünket, melyet a gyerekek jó étvággyal fogyasztottak. Nagy kedvenc volt a rántotthús, a milánói makaróni és a szilvásgombóc is. Minden nap ebéd után, útba ejtettük Müller Marci bácsi kávézóját, ahol a gyerekek fagylaltot kaptak és utolsó nap még egy ajándék gombóccal is megvendégelt bennünket Marci bácsi! Kedvességét utólag is nagyon köszönjük! 

Az idei táborra a gyerekeknek egy új koreográfiával készültünk, így az első nap délelőttjét tánctanulással kezdtük. Ebéd után a Dózsa György utcában található Babamúzeumba látogattunk el, ahol több mint 1000 babát láttunk kiállítva, így mindenki talált kedvére való érdekességet. Nagyon kedvesek voltak a házigazdák, ezt mi jó magaviselettel és a tánccsoportról készült ajándék fotóval háláltuk meg.

Második napon 10 órakor Zsolt bácsi várt minket a tűzoltóságon. Nagyon érdekes előadásban volt részünk, melyet a gyerekek nagy érdeklődéssel és szívesen hallgattak. Ezen a napon délutánra maradt tánctanulás.

Harmadik nap szintén délelőtt táncoltunk, és már majdnem be is fejeztük a koreográfiát. Ebéd után, a nap második felében Volánbusszal Pilisszántóra utaztunk a Lámuló Farmra. Az utazás során és a farmon is a gyerekek nagyon fegyelmezettek voltak, természetesen a korona vírus miatti fokozott elővigyázatosságokat és szabályokat mindenhol betartottuk. Az utazás során mindenki maszkot viselt és mindenhova vittünk magunkkal kézfertőtlenítőt is. Kozek Anita farmján két csoportra bontva látogathatták a gyerekek az állatokat. Láttunk rókát, lámát, vadmalacot, tyúkokat, kecskéket, kutyákat… Nagy élmény volt, hogy a gyerekek etethették és simogathatták az állatokat.

Negyedik napon a délelőtti Lahmkruam park látogatást és a játszótéri programunkat sajnos az időjárás átírta, de a gyerekek nagy örömére nem maradt el a játék ezen a napon sem. Délután és másnap délelőtt már csak gyakorolnunk kellett az előzőleg tanult lépéseket.

Péntek délutánra kreatív programot szerveztünk és a sváb kultúráról beszélgettünk; a kisebbek népviseletes babát színeztek, a nagyobbak fakanálbábot készítettek, természetesen népviseleti ruhába öltöztetve.

A tartalmas hetünket egy családi kirándulással zártuk szombaton, ahova nemcsak a táncos kisgyerekek, hanem testvéreik és szüleik is velünk tarthattak. Majd 100 fő gyűlt össze, így két darab 50 fős buszt béreltünk az utazáshoz. Sajnos a tervezett Nagybörzsönyi kisvasutazást, malomlátogatást és kemencézést, illetve a szabadtéri színpadi bemutatókat elmosta az eső, így a tervezett szabadtéri programokat fedettre módosítottuk. Külön buszokkal kb. 80 fővel Budapestre utaztunk és a Széchenyi térről induló úttörőkisvasút fedett kis vagonjaival Hűvösvölgybe utaztunk, ahol már várt ránk a buszunk és elvitt minket az “Elevenpark” játszóházba. Ennek a napnak a lényege a játék és az együtt töltött idő volt, ami ezeken a programokon keresztül is tökéletesen megvalósulhatott. Nagyon élvezték a gyerekek és természetesen a szülők is szívesen tartottak velünk. Összességében egy szuper hetet tudhatunk magunk mögött, melyet a tábor és a kirándulás ideje alatt készült vidám fényképek is bemutatnak. A fényképek megtekintéséhez kattintson az alábbi linkre.

https://pnnte.hu/kepek/nggallery/fotok/gyerek-tanctabor-2020

Szeretnénk megköszönni a tábor létrejöttéhez nyújtott támogatást a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, Pilisvörösvár Város Önkormányzatának és természetesen a szülőknek!