Csoóri Sándor Alap 2022

Csoóri Sándor Alap
Pályázati azonosító: CSSP-NEPTANC-MO-2022-0253

A Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Táncegyüttes támogatásban részesült a Csoóri Sándor Alap és a Kulturális és Innovációs Minisztérium által kiírt, a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által lebonyolított pályázaton.

A CSSP-NEPTANC-MO-2022-0253 azonosító számú pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően Táncegyüttesünk új karaktercipőket és csizmákat szerzett be az ifjúsági csoport tagjai részére, amelyek a sváb hagyományos öltözet része és amelyek kifejezik a helyi kultúra, népcsoport sajátosságait, hagyományait.

Táncegyüttesünk a támogatásból 3 db tabletet és 3 db hordozható hangszórót vásárolt a gyerek, az ifjúsági és a felnőtt csoport részére. A korszerű, multimédiás eszközök nagymértékben megkönnyítik táncpróbáink tartását.
Az elnyert támogatás a fellépéseinkhez kapcsolódóan felmerülő útiköltség terheit is tudta enyhíteni. Bérelt busszal utazhattunk el a Dunaszentmiklósi meghívásunkra.

A pályázati támogatás összességében jelentősen hozzá tudott járulni az együttes hagyományőrző munkájának sikerességéhez, nagymértékben segítette a szakmai színvonal növelését, egyben hozzájárult a magyarországi német néptánc hagyományok megőrzéséhez, tovább örökítéséhez, valamint a német nemzetiségi identitás tudat erősítéséhez.

Köszönjük, hogy támogattak minket!